(09.13.) Taven baxtale! - Leg...
(09.14.) Szeretet lángja - V...
(09.14.) Magyar borhoz magyar...
(09.14.) Ifjúsági Fúvósze...
(09.14.) GroupNSwing
(09.14.) Canarro
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programjaink


2023. Szeptember 16.

Helyi mozgás- és harcművészeti csoportok bemutatkozása
Időpont: 11:30 | Helyszín: Béla király téri színpad
MMS - SZEKSZÁRDI MOZGÁSMŰVÉSZETI STÚDIÓ A stúdió különböző korosztályú csoportjai többszörös országos bajnokok, koreográfiáik arany, ezüst és bronz minősítésűek. Tizenhárom éve, eredményeik elismeréseként, Szekszárd város kiemelkedő művészeti együttesei közé tartoznak. Több csoportban, óvodás kortól a felnőtt korosztályig, közel hatvanan táncolnak az egyesületben. A stúdió tagjai többféle stílusban tanulják a modern táncokat: hiphop, modern balett, rock and roll, karaktertánc, versenyszerű sport és step aerobic .

KAZE SHINKENDO DOJO KARDMŰVÉSZEK A shinkendo nagyon fiatal harcművészet, 1985-ben alkotta meg Toshishiro Obata mester különböző tradicionális kardvívó stílusok és iskolák technikáit összevonva. Nem a látványosságra törekszik, hanem az eredményes támadó és védekező mozdulatokat vonja össze a stílusban. Maga a mozgás, mint minden harcművészet, kéz és lábtechnikák összessége, kiegészítve egy eleinte nagyon zavaró momentummal, amit KATANÁNAK hívnak. A katana nem tűri az ellentmondást, nem lehet győzködni, nem hallgat az érvekre. A KATANA-t csak tisztelni és elfogadni lehet.

PTE IGY GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, AMI ÉS GYAKORLÓÓVODA TÁNCMŰVÉSZETI TAGOZAT A PTE IGY Gyakorló Általános Iskola, AMI és Gyakorlóóvoda Táncművészeti Tagozata 22 éve működik. A Modern és Kortárstánc Tagozat jelenleg tizenhét évfolyamot, összesen 200 diákot ölel fel. Az intézmény tagja a Táncpedagógusok Országos Szövetségének, referenciaintézménye, tehetségcentruma a Magyar Táncművészeti Egyetemnek, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumnak. Összefogja a Szekszárd városában és annak vonzáskörzetében a tánc iránt fogékony tehetséges fiatalokat és a város felé minőségi művészi előadásokat biztosít. Céljuk mindemellett, hogy hozzájáruljanak a tehetséggondozás és fejlesztés már létező, jól bevált gyakorlatának kiszélesítéséhez, mindezt együttműködve a Kiváló Tehetségpontként regisztrált anyaintézménnyel. Több tehetséges egykori tanítvány a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium növendéke.



A műsorváltozás jogát a rendezőség fenntartja!

 

 


Napi programok:
2023. szept. 13., szerda
2023. szept. 14., csütörtök
2023. szept. 15., péntek
2023. szept. 16., szombat
2023. szept. 17., vasárnap
***

Archívum
Szekszárdi Szüreti Napok 2022.
Szekszárdi Szüreti Napok 2021.
Szekszárdi Szüreti Napok 2013.
Szekszárdi Szüreti Napok 2012.
Szekszárdi Szüreti Napok 2011.
Szekszárdi Szüreti Napok 2010.
Szekszárdi Szüreti Napok 2009.
***

 
   
     
  Babits Mihály Kulturális Központ